Hur sitter alla delar till däckventilen?

Fråga: Hej. Jag har en fråga om slangventil (Dunlop) till veteranmoped. Enligt original reservdelskatalog så ser det ut som Bricka (14), Låsmutter (15) och låsmutter (16) skall sitta på ventilen. Låsmutter (16) är det en extra låsning som skall låsa låsmutter (15)? Skall alla dessa sitta ovanför fälgen?

Mvh

Mathias

 

Svar: Jag har lagt till en streckad linje i bilden du bifogade och allt över denna linje ska vara utanför fälgen (mot navet) och allt under linjen ska då vara på insidan av fälgen (mot däcket). Däremot vill jag nog påstå att den kupade brickan (14) är ritad upp och ned. Jag vill nog ha den med den konkava sidan ner mot slangen där den stöttar ventilens infästning i slangen.

Alltså lägger man först på brickan (14) på ventilen (fast tvärtemot hur den ligger på den övre skissen) och därefter drar man ner muttern (15) mot brickan. Jag brukar dra denna mutter ganska löst. Sen sticker man ventilen genom fälgen och skruvar på muttern (16) som håller ventilen på plats.

Jim Lundberg

Hur sitter alla delar till däckventilen?
Så här monterar jag slangar i fälgar. Den streckade linjen visar var fälgen sitter. I många fall saknas muttern (15) som ska sitta närmast slangen och det fungerar bra ändå.
Rulla till toppen