Kärvande bromsarm på ILO Piano

Bromsarmen till ILO Piano. Mer än så här brukar man inte får se av denna motordel i reservdelskatalogerna.

Kärvande bromsarm på ILO Piano

Publicerad

Fråga: Min bromsarm kärvar och jag behöver öppna den och smörja. Hur öppna?

Klas Eldholm

 

Svar: Jag har aldrig öppnat denna arm som innehåller någon form av frihjul och i de reservdelskataloger jag har finns inte armens ingående delar med, utan bara armen som färdig reservdel (se bild ovan).

Jag skulle först och främst lägga armen i lacknafta eller diesel och sedan motionera den med jämna mellanrum genom att snurra den åt det håll som frihjulet tillåter. Kanske med en batteridriven skruvdragare. Ett tecken på att det går åt rätt håll i behandlingen är att det börjar gå lättare och att tvättvätskan blir smutsig.

Om man får fart på armen enbart på detta vis ska man sedan låta den torka ur ordentligt och därefter låta den ligga över natten i motorolja så den får suga i oljan. Om inget av detta hjälper får man försöka öppna den, men där har jag inga råd att komma med då jag aldrig gjort detta och inte heller har någon arm att titta närmare på.

Jim Lundberg

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nyrenoverad Sachsmotor som vägrar starta

12 kommentarer

Bengor: Hej igen ! Donald: Hittills har vi enbart diskuterat tändsystemet med avseende på timing. Samt att du i din fråga nämner att den får bensin. Det finns i huvudsak 3 egentlige 4 saker som krävs för...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206