Problem med gashandtaget på Monark Monarped

Pärs krånglande gashandtag.

Problem med gashandtaget på Monark Monarped

Publicerad

Fråga: Hej på er! Har en Monarped 349f från 1959 och jag har problem med att få rätt på gasvajern i själva handtaget! Nippeln blir liksom inte på plats när jag väl försöker!

Mvh

Pär i Lund

 

Svar: Denna typ av gashandtag har en nippel som rör sig linjärt längs med styret. Gasrullen har ett spiralspår där en tapp i botten av nippeln löper och när man vrider på handtaget "gängas" nippeln utåt (gasar) eller inåt (släpper gasen).

När man sätter ihop denna typ av handtag så måste man först se till att nippelns tapp gått ner i rullens spiralspår. Sen får man hålla ner nippeln med ett finger då den gärna vill hoppa ur spåret och samtidigt skjuta på locket över nippeln.

Om nippeln är sliten kan den hoppa ur sitt spår trots att locket sitter på och då får man byta ut nippeln. Kolla i så fall med Mopedrenovering.se.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Skillnad på etanol och metanol

1 kommentar

56an: Wikipedia berättade en del om Metanol som motorbränsle. Metanol används som bränsle till modellmotorer av glödstiftstyp. Men även inom motorsport är Metanol vanligt som bränsle. I Sverige inom...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206