Smörja med tvåtaktsolja

Smörja med tvåtaktsolja

Publicerad

Fråga: Jag har hört att man kan blanda ut bensinen med lite tvåtaktsolja för att smörja upp alla ventiler och dylikt. Min Mercedes, med insprutningsmotor, är lite trög efter att den stått stilla under vinterhalvåret, men när jag har kört några mil så börjar den bete sig som vanligt och går bra igen. Skulle tvåtaktsolja hjälpa?

Sven

Svar: En del slår i en skvätt tvåtaktsolja i bensinen med förhoppning om att smörja upp insprutningssystemet. Jag har själv provat det någon gång men märkte ingen större skillnad, men det är möjligt att det fungerat för andra.

I ditt fall tror jag mer på att konservera motorn innan du ställer undan den för vintern, och kanske slå i tvåtaktsoljan i bensinen i samband med sista körningarna på hösten.

Lycka till

Robert

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Victoria MS 50 som glappar när den är varm

1 kommentar

mekgoran: ett magnetlager har 11 kulor och ett kullager 6203 har 8 kulor så magnetlager borde hålla längre, har någon testat, nåväl, har du så stort glapp borde det vara något fel, svänghjulet ska absolut...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206