Olja och batteri till Husqvarna Drömbågen

Olja och batteri till Husqvarna Drömbågen

Publicerad

Fråga: Vad för typ av olja till transmissionen på Husqvarna 281 Drömbågen? Fråga 2 vilken typ av batteri?

Benny lund

 

Svar: Husqvarna rekommenderade 1 liter SAE 20 motorolja i transmissionen på Drömbågen. Denna olja kan var knepig att hitta i mindre förpackningar, men alternativet är en transmissionsolja SAE 80-90 GL 1 till GL4. (står på etiketten).

Du kan även testa med gräsklipparolja SAE 30 som finns i små förpackningar på bensinmackar, stormarknader och biltillbehörsbutiker. Den är något tjockare, men det som möjligtvis kan hända är att kopplingen tjuvdrar en aning.

När det gäller batteriet får du gå på de fysiska måtten i batterihållaren. Drömbågen har 6-volts elsystem så det största 6-voltsbatteriet som går att få in blir bra.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur kör du egentligen? Vi har ett resultat!

3 kommentarer

Erik.B: Det var ju skönt att veta att mer än hälften av mopedister i alla fall vet hur man kör moped på rätt sätt :P Och att inte alla är sånna stollar som farsgubben som bromsar med fel fot ;)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206