Hur hitta papper?

Hur hitta papper?

Publicerad

Fråga: Jag har köpt en Monark med 175 cc ILO-motor av en äldre herre. Säljaren visste inget om ålder och modell. Tyvärr är den slarvigt omlackad och under flagnad färg på sidan av bränsletanken är det krom. Vilken modell har det? Var söker jag uppgifter bäst med chassinummer och motornummer om jag vill registrera och köra i trafik?

Stefan

Svar: Det vore kul om den kom ut på vägarna igen. I nummer Classic Motor nr 12 2020 hade vi en guide där vi berättade hur man enklast går till väga för att registrera ett fordon. Enkelt förklarat får du vara beredd på en del arbete. Du måste kontakta Landsarkivet/Riksarkivet där motorcykeln varit registrerad och be dem ta fram en vidimerad kopia av registreringsbeviset som du sedan bifogar när du ansöker om ursprungskontroll hos Transportstyrelsen. Har du enbart ramnummer och inte registreringsnummer blir det lite svårare men inte omöjligt. Landsarkiven brukar vara ganska duktiga på att hitta rätt, om inte annat får du spåra motorcykeln bakåt och försöka få fram numret den vägen via tidigare ägare. I övrigt behöver du även en köpehandling som visar att fordonet är ditt. Vilken modell det rör dig om är svårt att säga utan en bild.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Frågor om NV Autoped

4 kommentarer

Jim Lundberg: Hej igen! Moppar är lättmekade och roliga att köra. Den där får du ihop!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206