Byta packboxar på Husqvarna Silverpil

Packboxar och ramlager på svänghjulssidan till Silverpilen.

Byta packboxar på Husqvarna Silverpil

Publicerad

Fråga: Jag ska byta vevaxeltätningar på min Silverpil. Är det bara att peta ur dom gamla och var hittar jag nya?

Lars Lindqvist

 

Svar: Det går inte att byta samtliga packboxar i vevhuset på Husqvarna Silverpil utan att dela på motorn. Den enda packbox som man kommer åt utan att dela på motorn ör den som sitter i en hållare innanför svänghjulet.

Packboxar till motorn hittar du bland annat hos Jacking AB på telefon 0227-133 22. Glöm inte att smörja in tätningsläpparna på de nya packboxarna vid monteringen – annars kan de smälta av friktionsvärmen innan motorns oljor hunnit fram. I del 1 av Stora Tvåtaktsboken finns en komplett reparationsanvisning för Silver- och Guldpilsmotorn (och 20 andra motorer)

Jim Lundberg

Ramlager och packbox på transmissionssidan.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Victoria MS 50 som glappar när den är varm

1 kommentar

mekgoran: ett magnetlager har 11 kulor och ett kullager 6203 har 8 kulor så magnetlager borde hålla längre, har någon testat, nåväl, har du så stort glapp borde det vara något fel, svänghjulet ska absolut...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206