Vart går den röda kabeln på Victorian?

Omkopplarens funktioner på Victoria (Luxus). Byte mellan hel- och halvljus sker med en särskild omkopplare vid växelhandtaget där även knappen till signalhornet sitter.

Vart går den röda kabeln på Victorian?

Publicerad

Fråga: Hej. Var går den röda kabeln från brytarna upp till? Modell viktoria MS 55 från 1957.

Mvh

Tommy

 

Svar: Om det går en kabel från brytarna/kondensatorn och ut från motorn så är den till avstängningen av motorn – den kabel som man jordar när man vill stänga av motorn. På Victoriamopeder brukar avstängningen, dödaren, sitta i vredet ovanpå lamphuset. När motorn ska stängas av så vrider man detta vred motsols för att stänga av motorn. Vredet är återfjädrande från avstängningen till mittläget så man får hålla i vredet tills motorn stannat.

Nu kan färgerna skilja på olika mopeder, men jag har två olika omkopplare till Victoria som syns på bilderna. Om den röda kabeln verkligen sitter på rätt anslutning på dem låter jag däremot vara osagt. Men rätt anslutning är den som jordar när man vrider vredet motsols vilket man kan testa med en multimeter eller summer.

Jim Lundberg

Omkopplare till Victoria (en variant). Kan dock inte garantera att den röda kabeln sitter på rätt anslutning. Detta gäller även omkopplaren på bilden längst ner,

Omkopplare till Victoria (en annan variant).

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rätt kulör till Puch Nevada

1 kommentar

camaro88: Kolla med WWW.Puchverkstan.se

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206