Kickfjäder och lameller till ILO 150 cc

Demontering av kickaxel och kickfjäder på ILO 150 cc

Kickfjäder och lameller till ILO 150 cc

Publicerad

Fråga: Var kan jag köpa kickfjäder som gick av och nya lameller till min ILO 150cc från 1955?

Steve Lindfors

 

Svar: Troligtvis så får man söka i motorns ursprungsland, alltså Tyskland, efter delar. Kolla på eBay. Det kan givetvis finnas begagnade och kanske nya delar även här i Sverige, men det kan vara svårt att hitta dem. Kickfjädern på ILO-motorn är en vanlig spiralfjäder av "klockmodell" och den bör vara enkel att tillverka för en fjäderverkstad – eller kanske själv. Fjädern går ofta av nära en ände och då kan man bocka om den så att den på nytt passar i infästningen, men jag är osäker på om den går att kallbocka.

När det gäller lamellerna så är det väl korkinlägg i dem och dessa kan man byta ut själv om det är dom som är slitna. Jag har använt vanlig vinkork (naturkork – ej granulat) när jag har renoverat kopplingarna på mina tvåhjulingar. Det finns en beskrivning på detta i del 1 av Stora Tvåtaktsboken. Där finns även en komplett reparationsanvisning för ILO 150 cc.

Men kolla med Rösebäckens Cykel & Motor om de kan ha något och testa gärna med att annonsera efter delarna i Classic Motors privatannonser, vilket är gratis.

Jim Lundberg

Montering av koppling på ILO 150 cc.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

2 kommentarer

Rexmja: Hej Vilken gänga vet jag ej, men tror att detta är rätt packning. Kolla...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206