Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

Om kranen läcker så räcker det oftast med att byta korkpackningen (nr 16).

Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag har en Husqvarna Silverpil från 1958 med en läckande bensinkran och tänkte köpa en ny. För att slippa att skicka tillbaka och krångla om den inte passar så måste jag veta vilken gänga det är på kranen. Kan du ta reda på det?

Med vänlig hälsning

Lars

 

Svar: Jag hittar tyvärr inga uppgifter om gänga på bensinkranen till Silverpilen, men våra läsare kanske har uppgifterna du söker. En fundering bara – ska du inte börja med att enbart byta packningen i kranen? Det är en plan korkpackning med fyra hål och jag tycker mig ha sett sådana till salu.

Att byta packningen är lätt och en instruktion om hur det går till hittar du här

Någon som vet vilken gänga Lars har på sin kran? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206