Porer i toppen

Porer i toppen

Publicerad

Fråga: Blockets och topplockets och anliggningsytor på min Citroën B11:as motor uppvisar porer i gjutgodset där kylarvattnet kommit åt och även kunnat tränga in under topplockspackningen - på toppen punktvis upp till 2 mm djupa. Om det inte åtgärdas skulle åtminstone en liten del av kylvattnet ta genvägar och alltså inte strömma genom toppen. Närmast cylindrarna finns inga sådana skador - motorn har våta foder som sticker upp nästan 0,1 mm över blockets anliggningsyta så tätningen här är ju genom det högre trycket bättre. Ser heller inte ut att vatten kunna tränga fram till de öppningar där motorolja rinner ner (olja trycks upp genom utvändigt rör).

Undrar vilken sorts tätningsmassa jag ska använda för att "spackla" bort porerna. Att fräsa ner block och topp är uteslutet - kompressionen skulle bli alldeles för hög plus ytterligare problem.

Ola

Svar: Jag är tveksam till om spackel är rätt väg att gå i ditt fall. Vore det min topp skulle jag först ta kontakt med Soundseal, som är experter på metallimpregnering, och se vad de kan göra åt toppen.

Lycka till

Robert Gustavsson

Länk: Soundseal

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vinande ljud från Zündapp KS 50

4 kommentarer

Frasse1: i stort sett så har alla mer tävlingsinriktade mc och bilar rakskurna transmissionsdrev på grund av att transmissions förlusterna blir mindre = mer fart, Att ljudet blir högre struntar man totalt i,...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206