Var hittar jag rätt tändstiftsnyckel?

Klassisk tändstiftsnyckel med T-skaft och kardanknut. Hylsan är dock rätt tjockväggig vilket kan ställa till det om det är trångt runt tändstiftet-

Var hittar jag rätt tändstiftsnyckel?

Publicerad

Fråga: Var kan jag få tag på en tändstiftsnyckel till t.ex Bosch W 225 T1? Nyckelvidd 20 mm.

Henrik Sandklef

 

Svar: Prefixet "W" i beteckningen på Bosch tändstift betyder att gängan är M14 x 1,25 samt att nyckelvidden är 20,8 mm. När man letar efter en passande tändstiftsnyckel till dessa stift så brukar butikerna ofta avrunda nyckelvidden uppåt – alltså till 21 mm.

Det finns en uppsjö av tändstiftsnycklar med 20,8/21 mm nyckelvidd. Det finns enkla plåthylsor utan skaft, dito med skaft, hylsor för spärrskaft eller som på bilden – med T-skaft och "kardanknut".

Vilken man väljer beror på hur tändstiftet sitter. Ibland kan det behövas en kort hylsa om exempelvis bensintanken (moped, Mc) sitter lågt och nära stiftet. Det händer också kylflänsar ock liknande sitter så nära stiftet att man måste ha en tunnväggig hylsa.

Googla på tändstiftshylsa 21 mm så hittar du vad du söker.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Bygget av Ölandsbron

1 kommentar

Cruzze: I 'Nilecity 105.6' ställdes den klassiska utslagsfrågan "Hur många bultar finns det i Ölandsbron?" En mer vetenskaplig genomlysning finns...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206