Vad är det för krok på min Monark Monarped?

Vad är det för krok på min Monark Monarped?

Publicerad

Fråga: Har en Monark M32 och det sitter en krok på verktygslådan, vad är den till? Känns lite fel att hänga en påse där. Står inget i instruktionsboken jag hittat (finns dock med på en bild).

Mathias

 

Svar: Jag har tyvärr inga bra bilder (och min egen Monarped saknar original verktygslåda) men jag tror du menar den krokliknande sak som sitter framtill på verktygslådan.

Den kan verka malplacerad, men om man har ett lås av cykelmodell så faller bitarna på plats. Tanken är att när man drar ner låsets plåtflärp för att låsa mopeden så hakar flärpen in i krokens skåra varvid man även låser verktygslådan. En liknade funktion finns även på NV Autoped.

Jim Lundberg

Jag har tyvärr ingen bättre bild, men från främre änden av verktygslådan går det en plåt rakt ner mot ramröret.

I denna plåt finns en skåra där låsets plåtflärp hakar tag när man låser mopeden. På så vis hindrar man klåfingrade personer från att norpa verktyg.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206