Var kan man köpa diskunderlägg till sadeln?

Innan sadelklädseln åker på lägger man på ett tunt lager skumgummi (polyeter). Bild från en artikelserie om renoveringen av en Zündapp KS 50 från 1970 som pågår i tidningen Classic Motor.

Var kan man köpa diskunderlägg till sadeln?

Publicerad

Fråga: I (tidningen Classic Motor) nr 12/2021 blev en mopeddyna omklädd. Var kan jag köpa diskunderlägg som beskrivs i artikeln? Jag har varit i flera affärer, men inte hittat det som beskrivs i artikeln.

Tack och ha de gott

Sören

 

Svar: Det verkar som att diskunderlägg börjar försvinna från vanliga livsmedelsbutikers hyllor, men det finns flera nätbutiker som säljer dessa diskunderlägg av tunt skumgummi. Den riktiga benämningen är egentligen polyeter om man vill söka bredare. Materialet finns även hos butiker som säljer hobbymaterial samt hos möbelrenoverare (tapetserare).

Här är en lista på några nätbutiker som säljer diskunderlägg:

Smålänningen

CDON

Apotekstjänst

Fyndiq

I övrigt får man kolla med hobbyaffärer och möbelrenoverare.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206