Fel olja i Suzuki K50?

Fel olja i Suzuki K50?

Publicerad

Fråga: Hej. I min Suzuki K50 från 1983 med separatsmörjning så var det en gulaktig olja i oljekärlet när jag köpt den.

Men de flesta 2-taktsoljor är väl mörka i färgen?

Vad kan det varit för olja och kan jag ändå hälla i en vanlig 2-taktsolja man köper på OKQ8 utan ta bort slangarna och få ur den gula oljan?

Anders

 

Svar: Nu vet jag inte hur motorkunnig du är men det kan vara vanlig motorolja som någon hällt i tanken. Om man luktar på oljan så känner man igen lukten om man hållit på lite med motorer. Förr i tiden så använde man nästan alltid motorolja i tvåtaktare och det fungerar utmärkt, men smutsar ner motorn lite mer.

Tvåtaktsolja är färgad för att man ska se om bensinen har fått olja när man har en moped som ska ha oljeblandad bensin. Kör man en sådan moped på ren bensin så skär den. Men i ditt fall så skulle jag åtminstone tömma ur den olja som är kvar i tanken. Folk är uppfinningsrika och man vet aldrig vad någon hällt i – har du pratat med säljaren?

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206