Classic Motor 2018-09

I butik 21 augusti 2018

Himla ovanliga Fordar, men far och son har varsin lyxig 26M. Rapport från Midnattssolsrallyt, på färd med ett troget lejon – Peugeot 202 – och TVR i gammal och ny skepnad. Dessutom Tunturi, Vincent, Cadillac, Volvo PV och en tungdragande Scania. Bra Sachstips och andra kluriga tips och trix. Och så stora Classic Motor marknad förstås!

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Classic Motor Turist på väg

  Sommaren är räddad - här är alla tipsen för dig som vill åka på utflykt. Motor- och nostalgimuseer och roliga resor för hela slanten. Dessutom en lista med kontaktuppgifter till över 100 museer, och kalendern med sommarens alla träffar och evenemang.

 • Classic Motor 2018-08

  Tuffa Torino, med sin slanka men kraftfulla formgivning är ett bra alternativ för den som gillar muskler från sextiotalet. Brödernas Cadillac, Corvette med italiensk kaross, fyrdörrars-Galaxie, badkars-Nash, het Ford 1937 och LaSalle för sommarturerna. Och vad sägs om Chevrolet Bel Air 409 eller en Harley-Davidson storsida? Det och mycket annat i årets USA-special!
  Och självklart Classic Motor marknad samt Jims mekarhörna. Fattas bara annat.

 • Classic Motor 2018-07

  Drömmer du om mysiga bilturer i sommargrönskan? Hillman Minx är rätt för jobbet! Eller väljer du kanske hellre en Opel Rekord, eller arbetshästen Olympia? Vi bjuder även på en Jeep med kunglig glans, en mycket sällsynt Fiat med Vignalekaross, Suzuki GS500E och världssuccén Mobylette från franska Motobécane. Dessutom tar vi reda på varför våra motorord heter just det de gör och hälsar på i Bo Andrés bilverkstad – i skala 1:43. Fylliga rapporter från Tjolöholm Classic Motor och marknaden i Nossebro samt berättelsen om vad man gör med hundra ärvda motorcyklar… Mekar-Jim visar hur man lindar om ljusspolar och så får du lära dig hur man gjuter emblem på enkelt sätt hemma i garaget. Självklart har vi en stor köp & sälj-marknad med massor av spännande fordon och fynd. Mycket läsning. Mycket nöje.

 • Classic Motor 2018-06

  Öppen Cresta hos Vauxhallsamlaren – modellen som inte fanns. Volvo PV, läckert Maroonröd, AMC Marlin med märkliga taket, eldriven DKW och så genuint unika Molinbilen. Dessutom, besök på läckra motormuseer, Moped-Revyn med Yamaha, Futurlinern, BSA A10 Super Rocket och Postverkets nya Saabar. Läs även bra mekartips om fett och annan smörja samt dålig bensin, strömtjuvar och revor i innertaket. Och så förstås Classic Motor marknad. Mycket läsning – mycket nöje!

 • Classic Motor 2018-05

  Sveriges första Mustang, Fiat med extra knuff, sportbil byggd på Volvo P1900-ram och en udda Simca som skulle slåss mot hundkojan! Och inte nog med det: BMW CSL, BSA B31, en Hot Rod (!) och ett besök i SMV:s husvagnsfabrik på sjuttiotalet. Mer ändå? Okej: Världens äldsta Overland Whippet, Moped-Revyn med otroligt välbevarade Puch Dakota och så tar Mekar-Jim bort rost – med vanligt salt och en batteriladdare. Mer smått och gott finns förstås liksom Classic Motor marknad – fyndläge som vanligt. Mycket läsning. Mycket nöje!

 • Classic Motor 2018-04

  Biffiga amerikanska muskler, gamla svenska hästkrafter i en Vabis, Honda utan växlingsbestyr och en Hudson som både lastar och tål att ses på. Dessutom vassa X1/9, vinterrallyn, Futurlinern och en Opel Ascona i ett makalöst skick. Udda Panhard Dynavia, Moped-Revyn med Raketarslen, Jims mekarhörna och andra bra tips för garaget finns här också. Och naturligtvis Classic Motors spännande marknad. Mycket läsning. Mycket nöje.

 • Classic Motor 2018-03

  Volvo PV Sport möter Saab Monte Carlo V4, Kent tar hand om farfars Cheva, maffig gammal turistbuss – och en Lexus! Dessutom Triumph 1800 Roadster, Ford Falcon, besök i storsamlarens förråd, Harley-Davidson Panhead och Aktiv Karibo. Fram Luxus och Monarpeden i Moped-Revyn. Bra mekartips och så Classic Motor marknad.

 • Classic Motor 2018-02

  Borgward Isabella, Chrysler Royal, Oakland, Triumph och Volvo. Långresa i VW-buss, sportiga EBE, Krom-Stockholmare, Nordiska Special-racerbilar, sällskapsspel med motorfeeling, Futurlinern, reglerna för dig med barn i bilen och många tips för dig som skruvar. Och Classic Motor marknad.

Prenumerera på Classic Motor

Classic Motor – Om veteranbilar och andra veteranfordon äldre än 20 år.

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Honda 500 som går sämre efter topplocksrenovering

4 kommentarer

Jim Lundberg: Tack för rapporten. kul att höra att den fungerar igen!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Classic Motor 2020-10

 • Classic Motor 2020-09

 • Classic Motor 2020-08

 • Classic Motor 2020-07

 • Classic Motor 2020-06

 • Classic Motor 2020-05

 • Classic Motor 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842