Classic Motor 2016-11

I butik 18 oktober 2016

Vi har följt henne längs vägen till vägen – den gamla damen, Austin A125 Sheerline, och nu är hon verkligen på rull. Mäktig vagn. Men inte bara det utan sportiga Saab 99 EMS, snabba britten Allard Palm Beach, välskötta jänkaren Chrysler Valiant och Volvo Amazon – som fortfarande är kvar hos förste ägaren. Vi bjuder även på mycket speciella Alfa Romeo Zagato och racersnabba Norton Inter. Tunga fordon blir det också samt massor av bra mekartips och Jims mekarhörna. Dessutom besök i mekargaragen och populära Moped-Reyvn med moppar för hela slanten och Puch Dakota 3000 i fokus. Självklart har vi fyllt vår privatannonsmarknad med massor av fynd. Missa inte!
Mycket läsning. Mycket nöje!

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Classic Motor 2016-10

  Räddad från folkracedöden! Tur att den här Volvo 144S:en slapp det ödet – och så uppmärksammar vi 140-seriens 50-årsfirande. Grattis! Renault Juvaquatre mötet 4CV, Rex 1937 drar runt tighta böjar och så radar vi upp fyra Ford Zephyr – varav en är den ovanliga cabben. En cykelbil, en redig norrländsk rotblöta, Eskilstuna Veterandag och en Saabträff – japp, finns i tidningen. Dessutom Moped-Revyn med Jims E-typerenovering och storträffen i Borlänge. Aston Martin, Bimota, London-taxi, reprenovering och oljeval. Självklart har vi massor med annonser i Classic Motor marknad.

 • Classic Motor 2016-09

  Projekt-Saaben på tur i Dalarna, sportig DKW, ursnabb Volvo och en Renault som nog många glömt… Sportvagnsjubileum, bilimport och midnattssolsrally. Dessutom spåren efter Sten Bielke och hans måsvinge-Mercedes, Jims mekarhörna och andra fiffiga gör det själv-tips. Och så Moped-Revyn och alla radannonserna i Classic Motor marknad förstås.

 • Classic Motor 2016-08

  Årets USA-special är här! Chevrolet Impala Sport Coupe, Oldsmobile Toronado, AMC Spirit AMX, Ford Fairlane, Crocker, Chevrolet Corvette, DeSoto Fireflite, Rugby och Chrysler Cordoba. Dessutom allt från Classic Motor Festival i Ånnaboda, Moped-Revyn, Jims Mekarhörna, start på vår nya importserie och en massa andra bra tips. Och självklart Classic Motor marknad!

 • Classic Motor 2016-07

  Frogeye! Sportklassikern Austin-Healey Sprite möter något yngre förmågan MG Midget. Direktörs-Mercedes, folk-Fiat och sport-VW tillsammans med Esso Gunnarssons första McLaren och Kalle Norrbys dieseldrömmar på hans populära maskindag. NV 42 och Laverda 750 tar oss ut på två hjul tillsammans med Moped-Revyn och så bär det av till Italien på läsarresa. Alltid smarta tips i Jims mekarhörna, dessutom sufflettkunskap hos NissLars – och instruktioner så att du kan koppla din smarta mobil till din gamla radio! Marknad? Det kan du lita på!

 • Classic Motor 2016-06

  Aldrig inregistrerad, en riktigt udda bil: Volvos experiment-P1800! Ford Corsair, BMW:s tvåhjuliga historia och en bumse utan utstick, lilla 250-stånkan R25. Vidare Oplar man sällan ser: Ascona C i ytterst ovanlig cabrioletmodell och Rekord leveransvagn. Dessutom bilarna från Ankeborg – på riktigt! Volkswagen typ 1, Rolls-Royce Silver Ghost och finfina tips på bilsemester i England ryms tillsammans med nya populära Moped-Revyn och nyttiga skruvartips. Självklart har vi en späckad marknad!

 • Classic Motor 2016-05

  Kalas! BMW fyller 100 och det firar vi förstås. Saab 99, Yamaha 250 Enduro, en varsamt väckt Austin van och Alves fina Triumph 2000 får vi också plats med. Liksom Majken som åkte mc i Europa när andra världskriget bröt ut! Och så Stefan Rüden, ni vet, Sofia dansar gogo, och hans bilar, en giftfri Jeep, Ford Model N, Ronnies första racerbana – och vår stora nyhet: Mopedrevyn! Som vanligt bra tips för dig som gör det själv: Borra mitt i prick och se ljuset i vår artikel om LED-belysning. Matig privatmarknad? Självklart!

 • Classic Motor 2016-04

  Dauphine? Nej, Renault Gordini – i superskick! Och så Åkes Alvis som han pendlade till lumpen i. Jeep Wagoneer, Suzuki 750 GT, bubblor i Brasilien och Triumph med V8 finns också i tidningen. Liksom Volvo 652, Ariel Colt och Ford 1946. Dessutom Futurlinern, Jims lysande LED-mekarhörna och bra tips om hur du får fart på din elbakruta. Bonus: så väljer du rätt area på strömkablarna. Och så en riktigt späckad privatmarknad med långt över 1 000 annonser!

 • Classic Motor 2016-03

  Kojan med koffert och extra lyx – vi snackar Riley Elf! Bo och Lilian ville slippa frysa och bytte Zündapp Bella mot… Volvo P1900. Jänkemuskler i Road Runner, världsrekordsnabb Victoria, bilen bil: Toyota Corolla, Monark 1929, VW-klonen Palten från Österrike, Kapitänen i det invuxna garaget, Messerschmittparadet och Caterpillar D6. Missa inte alla bra tips om handel på nätet, bilvärdering, LED-ljus till mc med mera – och så stora marknaden förstås!

Prenumerera på Classic Motor

Classic Motor – Om veteranbilar och andra veteranfordon äldre än 20 år.

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Monark med CZ-motor där det dryper olja ur avgassystemet

2 kommentarer

Andercz: Har du nyss fått fart på cykeln? Har den stått stilla länge? Har den stått med en läckande förgasare, kan det ha runnit oljeblandad bensin in i vevhuset. När den mer lättflyktiga bensinen avdunstar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Classic Motor 2018-06

 • Classic Motor - Turist på väg

 • Classic Motor 2018-05

 • Classic Motor 2018-04

 • Classic Motor 2018-03

 • Classic Motor 2018-02

 • Classic Motor 2018-01