Sju modeller recenserade

Sju modeller recenserade
Starlines ”Azure”-blå Fiat 130 sextionia är trovärdig till formen men känns lätt plastig och har brister i detaljkvaliteten. Priset är dock trevligare: cirka 220 kronor.
Sju modeller recenserade
En rökare från 1962 har skalats ned till 1:43 av Starline: Inredningen i Lamborghini 350 GTV:n är detaljerad men kvaliteten är inte särskilt hög. Det omdömet går igen även för utsidan med lack- och krommissar. Bakljusen är rentav hemska i sitt utförande. Som oftast på Starlines modeller finns inte minsta tillstymmelse till detaljer på bottenplattan. Pris: cirka 220 kronor.
Sju modeller recenserade
Schuco har gjort en riktigt snygg modell av en sextiotals-Ford Taunus Transit. Känslan är mycket god. Tyvärr finns några missar som stör det annars väl utförda arbetet: ett bakljus och nummerskylten bak sitter snett. Priset ligger strax under fyra hundra kronor.
Sju modeller recenserade
Lamborghinis Jalpa från 1981 lackad i ”Rosso Siviglia” är bra byggd med gott detaljarbete. Det enda lilla undantaget från den höga kvaliteten i Minichamps modell är baklamporna som slarvats över i monteringen. Pris är cirka 350 kronor.
Sju modeller recenserade
Lancia Fulvian från Starline är en blandning av bra och dåligt. Formen är trevlig och känns rätt, inredningen är okej men kromet är slarvigt utfört, speciellt i grillen. Pris: 220 kronor.
Sju modeller recenserade
I Rob Eddies serie finns nu en Volvo PV 445 begravningsbil. Förlagan är en 1957:a. Modellen är tung, gedigen och välbyggd med bra detaljer, till exempel gardinerna och kromet. Bilen har lite väl breda fälgar i förhållande till däcken. Priset ligger strax under tusenlappen. 500 exemplar byggs.
Sju modeller recenserade
Tyska Minichamps har lyckats bra med sin modell av Opel Blitz 1,75 t ”Kofferwagen”. Detaljerna är väl utförda och vagnen, byggd i 1 500 ex, har hög finish. Det enda lilla minuset är att modellen är väldigt lätt och känns plastig. Pris: cirka 450 kronor.
Rulla till toppen