Ferrarifest vid Slottet

Ferrari firar som bekant 60 år i år. Detta ska firas med ett stort kalas i Maranello den 23 juni. Men innan dess genomförs en världsomspännande kortege som började i Abu Dhabi den 23 januari. Därefter till Asien, via Hongkong och Kina till Japan, Indonesien och Australien. Via Sydafrika till Sydamerika upp till USA och så till Portugal. Innan jippot kom till Sverige hade man varit i Finland och Ryssland. Den svenska delen fortsatte ner till Malmö för att lämna över ”stafettpinnen” till danskarna.

I Sverige var det den svenska återförsäljaren Autoropa AB som höll i trådarna. Alla svenska Ferrari hade bjudits in av dem.

Bland de som hörsammat inbjudan var Ulf Randers som kom de sin Ferrari 275 GTB, årsmodell 1965. Bilen har en V12 på 3 285 cc och ger 280 hk med tre dubbla Weberförgasare. Slänger man dit tre till ger den 300 hk. Toppfarten anges till 260 km/tim.

Randers exemplar är en av de 275 GTB som tävlat mest av alla. Bilen köpte Ulf 1999 efter att bland annat sålt en Jaguar E-Type och en Ferrari 330 GT för att landa 275:an.

– Det var med nöd och näppe vi hann hit. Bilen har varit nere i sina beståndsdelar sedan september. Faktum är att vi mekade till klockan tre i natt, log Ulf utan att se alltför trött ut.

Tidigare på dagen hade en kortege körts genom stan och ut på Djurgården innan samlingen vid slottet. Torsdagen den 3 maj avgick karavanen mot Malmö.

Av: Thomas Sjölund

Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet

Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet Ferrarifest vid Slottet

Rulla till toppen