Skrearallyt 2007

Det friskade i rejält när deltagarna gav sig ut på den knappt nio mil långa slingan. Som vanligt fick Falkenbergsborna chansen att kolla på alla fina sport- och gammelbilar när ekipagen presenterades på Nygatan av speakern Olle Karlsson. Sedan gick rutten längs kustvägen norrut några mil innan resan vände mot inlandet. Skönt att komma undan lite från det vindpinade, flacka landskapet och ut på slingrande småvägar genom ett böljande, kuperat landskap, späckat med sjöar och vattendrag. Arrangerande Sportvagnsklubben Göteborg hade letat upp en skön slinga.

Vid stoppet vid den numera världsarvsförklarade långvågsradiostationen i Grimeton fick rallyåkarna bevisa körskickligheten genom att köra och backa mot en pinne och dessutom tala om hur långt ifrån man valt att stoppa. Knepigt. För de öppna ekipagen kanske det var lite lättare att hålla koll på bilens yttermått men å andra sidan så var de utsatta för vädrets nycker.

– Det går bra att köra öppet, det är roligast så. Kommer det regn så spänner vi upp paraplyet men suffletten fäller vi inte upp, sa Thomas Nordberg som körde Austin Healey 3000 tillsammans med sin son Joakim.

Bevis för att sportvagnsåkare inte är några tunnisar.

Ett populärt stopp var Stigs mc- och motormuseum i Obbhult där Stig Carlsson själv visade de många motorcyklarna, motorerna och jordbruksredskapen. Många passade på att packa upp fikakorgen bland stationära motorer och traktorer. Starten av en maffig tändkulemotor drog förstås åskådare. Några hoppade dessutom visst till när pjäsen gav ifrån sig sitt första ”töff” &

Sedan bar det iväg söderut igen tills landskapet öppnade upp i åkermarker. Till slut kunde rallyåkarna svänga in på Falkenbergs motorbana. Och där var förstås fartfesten med Racerhistoriska klubbens gamlingar i full sving.

Av: Text: Björn Meyer Foto: Thomas Sjölund

Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007

Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007 Skrearallyt 2007

Rulla till toppen