Flera nya modeller!


Flera nya modeller!
Lansdowne är en underserie hos Brooklins. Där finner vi nu en Bristol 400 av 1947 års modell. Utgångsmaterialet är ytterst tacksamt, Bristols linjer är ju sköna. Och Lansdowne har förvaltat dem väl: det här är en av de bättre modellerna i Brooklinsfamiljen. Hög klass på både lack och blankdetaljer. Fälgarna får ett extra plus. Pris: 750 kronor.
Flera nya modeller!
Lilla tyska lastaren Ford Taunus Transit från Schuco finns i handeln för cirka 420 kronor. Vi har tidigare sett trevliga Schucobyggen och det här är inget undantag: en mycket trevlig modell med endast små, små missar. Lackjobbet är väl genomfört och den tidstypiska färgen är pricken över i.
Flera nya modeller!
Även Minichamps gör modell av Ford Transit. Deras gröna sjuttiofyra är mycket gedigen, ett snyggt bygge med i stort sett bara ett undantag: de monstruöst grova torkar-armarna. Se på Schuco ¿ och lär. Tack. Naturligtvis blir de små detaljerna på en bil svårare att skala ned men det finns ju som sagt tillverkare som klarar av det. Men annars god Minichampsklass. Pris: 485 kronor.
Flera nya modeller!
Ytterligare en britt hittar vi hos Lansdowne, nämligen Wolseley 1500, av årsmodell 1957. Den sköna, gröna färgen heter ¿Island Green¿. Modellen är mycket trevlig med lite om ens något att anmärka på. Okej, några detaljer håller nog inte skala 1:43 utan är lite biffigare än bilen men det är mer en randanmärkning. Modellen blir din för cirka 750 kronor.
Flera nya modeller!
Hos brittiska Brooklins finns Rob Eddie-serien som fokuserar på de svenska bilarna. Den här mörkblåa Volvo 745:an i taxiutförande är ett nytt inslag. Karossformen är trovärdig och lackeringen är bra. Men på detaljnivån får Volvon en del anmärkningar, framför allt mot grill och lyktor som känns hastigt tillkomna. Extra plus dock för taxiutrustningen (i bagaget finns dessutom en resväska inställd). Observera att bilen saknar sidospeglarna, de får köparen limma dit själv ¿ något vi inte gjorde på vår recensionmodell. Pris: 945 kronor.

Av: Björn Meyer

Flera nya modeller! Flera nya modeller! Flera nya modeller!

Flera nya modeller! Flera nya modeller! Flera nya modeller!

Rulla till toppen