Sex nya modeller till rakning


Sex nya modeller till rakning
Neos Saab 99 väger lätt som en fjäder i handen men för övrigt känns den helt rätt. Det här är en läcker modell som kan rekommenderas till alla Trollhättediggare.
Sex nya modeller till rakning
Italienska linjer från Starline i form av en Fiat 2300 coupé 1961. Kvaliteten är faktiskt riktigt bra, bara några mindre missar går att upptäcka utan att ha detaljkunskap om Fiaten. Och med tanke på det låga priset (260 kronor) ser det ut som en ännu bättre affär.
Sex nya modeller till rakning
Modelltillverkaren Spark ligger oftast ganska högt i pris och 615 kronor för en hundkoja känns förstås dyrt. Men 1275 GT:n av sextionio års modell känns mycket bra, med krispiga fina detaljer. Liksom Neos Saab är den väldigt lätt men vad gör väl det när den står i modellhyllan…
Sex nya modeller till rakning
Minichamps Mercedes-Benz 190 är byggd i 2 208 exemplar – för ett sådant får man lägga upp ungefär fyra hundra kronor. Och det kan det vara värt: karossen är perfekt, lacken är bra och det lilla man kan se av inredningen ger också ett bra intryck. Enda nedslaget på den här modellen var bakljusen som var lite väl klumpiga och slarvigt monterade.
Sex nya modeller till rakning
Här är ännu en svensk nedskalad till modell: Rob Eddies Volvo PV har helt okej karossform, möjligen smalnar huven av väl kraftigt framåt. Den största anmärkningen måste ändå bli bakrutan som inte ligger i linje med karossen. Synd. För 945 kronor blir du ägare till en klarröd, tung Hisingefavorit.
Sex nya modeller till rakning
I förra numret visade vi Minichamps civila Volvo Amazon men de har även en sextiosexa i polisutförande. Utryckningsbilen, byggd i 1 440 exemplar, är faktiskt snäppet bättre än svenssonbilen. Cirkpriset ligger strax under 400 kronor.

Av: Björn Meyer

Sex nya modeller till rakning Sex nya modeller till rakning Sex nya modeller till rakning

Sex nya modeller till rakning Sex nya modeller till rakning Sex nya modeller till rakning Sex nya modeller till rakning

Rulla till toppen