Full fart i Saarijärvi – kolla bilderna!

I år var det första gången som ”sörlänningar” dominerande bland de svenska deltagarna. Från Aros Motorweteraner kom fem ekipage, från Stockholm fyra medan Örebro och Teckomatorp hade varsitt. Norr- och Västerbotten hade med två respektive tre fordon och Jämtland och Ångermanland hade ett var.

Bland debutanterna fanns Tommy Carlsson, Örebro, på Nimbus Sport 1936.

– Jag var nervös för att det skulle vara för kallt, men det gick bra jag hade fem lager underkläder och en skoteroverall. Dessutom värmda skosulor, drivna av vanliga AA-batterier, sa Tommy efter målgången.

Lite underligt gick han omkull någon mil innan mål.

– Jag vet faktiskt inte vad som hände. Framhjulet försvann och helt plötsligt låg jag på rygg i snön. Tre bilar stannade och frågade hur det hade gått, men då låg jag och skrattade åt situationen, fortsatte han.

Lite ont i axeln, en böjd fotpinne och stukad framskärm blev minnet av hans första Talwiajo:

– Nästa år kommer jag med dubbade däck…

Fler som gjorde sin första sväng var Gunnar Enghamre och Nalle Janard, också från Västerås, i en DKW F12 1963.

– Fantastiskt roligt, det här gör vi nog om, sa de båda.

Andra västeråsare, som Gunnar ”Gubas” Sjölin och Torbjörn Boman, har redan gjort det flera gånger. Liksom Dan Werner och Stanley Lundh som åkte Volvo-sugga för andra året, en bil de äger tillsammans:

– Nästa år skulle man väl komma i något annat, sa de båda.

Inger och Martin Johansson från skånska Teckomatorp fick pris för ekipaget med längsta färdvägen:

– Att komma hit till trakterna av Jyväskylä vintertid är ett måste. Stort tack till arrangerade Keski-Suomen Mobilisti som gör detta år efter år, sa Martin.

Ja, 2011 är det dags igen…

Av: Thomas Sjölund

Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna!

Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna! Full fart i Saarijärvi - kolla bilderna!

Rulla till toppen