Mopeder i västerled

Redan i höstas föddes tanken om en gemensam träff mellan de båda mopedklubbarna av Bengt Lindström och Peter Nilsson. I helgen som gick var det dags att genomföra träffen. Deltagarna från Mopedveteranerna 30+ lastade upp sina mopeder på kärror och körde från småländska Alvesta till Ängelholm vid Bjärehalvön.

Ett 50-tal ekipage ställde upp från båda klubbarna och glädjande nog var könsfördelningen god bland deltagarna. En 7,5 mil lång tur kördes på vägarna utmed havet och det bjöds på en och annan överraskning. En av deltagarna hade turen att få en mopedmotor gratis, och en annan fick möjlighet att köpa en Monark Monark M400 från 1951. Hade rallyt varit länge vet man aldrig vad som hade dykt upp längs vägen.

-Med andra ord var det en toppenträff och vi ser redan fram emot nästa gemensamma resa med Bjäre Moppers så vi får visa våra vackra omgivningar, säger Kenneth Brynolf, ordförande i Mopedveteranerna 30+.

Bilder från Bjäre Moppers

Mopeder i västerled
Få en mopedmotor på ett rally? Ja det var en överraskningarna när Bjäre Moppers och Mopedveteranerna 30+ hade ett gemensamt rally.
Mopeder i västerled
Vilket hundliv…mopedrally kan ha sin ljusa sidor även för människans bästa vän.
Mopeder i västerled
Paus någonstans längs den 7,5 mil långa rundan med veteranmopeder.
Rulla till toppen