Rolls-Royce Nordic Tour 2012

Resan har planerats av 20-Ghost Clubs ordförande Sir John Studdard som tillsammans med Lady Lesley Studdard kör en av de tio deltagande bilarna som är av modellen Silver Ghost, närmare bestämt en 33LG 1921.

Att använda bilarna för långturer är inget som medlemmarna i klubben backar för och egentligen finns det ingen anledning till det. RollsRoyce satsade på hög kvalitet och på att hålla länge, inte minst i de engelska kolonierna.

-Vår bil beställdes ny av en indisk Maharadja och han körde den själv i cirka tio år. Bilen har hela tiden varit vid och det sägs att Maharadjan var den enda i hela hans furstedöme som fick ha en vitlackerad bil, berättar Sir John som köpte bilen för nio år sedan.

En lite nyare bil kör Strone Macpherson. Hans Phantom II Continental är tillverkad 1930. Den har en Dual Cowl kaross byggd av Hooper, och beställd av en amerikan som ville ha en passande bil för snabba resor på kontinenten.

-Kylaren är två och en halv tum högre än vanligt och huven har gälar för att släppa igenom mer kylluft. Dessutom är tanken extra stor – 154 liter, förklarar Strone innan han drar igång motorn och fortsätter resan. Nästa stopp är Vadstena ikväll, och i morgon, söndag, bär det vidare mot Stockholm med stopp vid Sparreholms slott. På måndag åker bilarna vidare till Lettland, Estland och Finland.

 

20-Ghost Club bildades 1949 och är en av världens äldsta Rolls-Royceklubbar. Då inriktade sig klubben på modellerna Silver Ghost och 20hp men är numera öppen för alla Rolls-Royce tillverkade före 1940. Idag har klubben cirka 350 medlemmar.

Relaterade länkar: The 20-Ghost Club

Rolls-Royce Nordic Tour 2012
När karavanen av Rolls-Royce stannade till i Eksjö i förmiddags väckte de välförtjänt intresse.
Rolls-Royce Nordic Tour 2012
Sir John Studdard,förre Lord Mayor of London, och Lady Lesley Studdard svarade glatt på eksjöbornas frågor om sin Rolls-Royce Silver Ghost 1921.
Rolls-Royce Nordic Tour 2012
Rolls-Royce Phantom II Continental 1930, en imponerande bil ägd av Strone Macpherson.
Rolls-Royce Nordic Tour 2012
Bäst gör sig en Rolls-Royce på vägen tycker Strone Macpherson. En sexa på åtta liter räcker mer än väl till i dagens trafik.
Scroll to Top