Midnattssolsrallyt 2012: En vecka kvar

Tre världsmästare finns med i startlistan, svenskarna Björn Waldegård och Stig Blomqvist i samt Hannu Mikkola, Finland.

Utöver det kommer eliten av svenska förare att delta med namnkunniga förare som ledaren Rally-SM Mats Jonsson, Thomas Rådström, Kenneth Bäckström, och Gert Blomquist för att nu nämna några.

De kommer att möta hårt motstånd från exempelvis Pontus Tidemand, som likt Thomas Rådström debuterar i historiska rallysammanhang. Född 1990 är han närmast en Benjamin i startfältet, men med en imponerande meritlista.

– Jag ser fram emot att få köra Midnattssolsrallyt och möta alla legendariska förare, och självklart kör jag för seger.

Pontus kommer att köra en Escort BDG som byggts av Niclas och Hasse Möller, med drivlina från Mark Solloway så det finns både kapacitet och material för en placering i toppen.

2012 års Midnattssolsrally är en hyllning till Ove ”Påven” Andersson och förutom extra många Toyotaförare i startlistan kommer Toyota Sverige att ha en utställning med rallybilar på Rocklundområdet i Västerås.

– I vårt tält kommer vi att ha sex olika rallybilar, från Celica 2000 GT till Corolla WRC, säger Bengt Dalström, Toyota.

Utställningen pågår hela tävlingen och är givetvis öppen för allmänheten.

Förra året segrade Indycarstjärnan Kenny Bräck före Kenneth Bäcklund och Björn Waldegård i klassen Historic.

Liksom tidigare år körs även Regularity där det gäller att pricka in en förutbestämd idealtid. Den klassen kommer att bli lika hård som tidigare och i år kör exempelvis Picko Troberg och fjolårssegraren Patrick Carlsson. Med i startfältet finns också Ove ”Påven” Anderssons söner Fredrik och Roger. Roger har för övrigt vår mest kända kvinnliga codriver/kartläsare vid sin sida: Tina Thörner.

Relaterade länkar: Midnattssolsrallyt

Midnattssolsrallyt 2012: En vecka kvar
Pontus Tidemand må vara en Benjamin i startfältet men har både kapacitet och material för att vara med i toppstriden.
Midnattssolsrallyt 2012: En vecka kvar
Ove ”Påven” Andersson var under flera år teamchef för Toyota som bland andra Thomas Rådström körde. Foto: Gunnar Rådström.
Scroll to Top