Eskilstuna Veterandag 2012

Omkring 2 500 gammelbilar och mellan 350 och 400 säljare till veteranmarknaden beräknas komma till Eskilstuna Veterandag i år.

Dessutom blir det flera utställningar av bland andra Munktellmuséet, militärhistoriska muséet Arsenalen och Eskilstuna Tekniska Muséer.

-Lokomobiler, gamla militärfordon och en eldriven lastbil från 1920-talet kommer att visas upp, säger Sven-Ola Nilsson som är med och arrangerar veterandagen.

-Vi kommer också att ha en utställning med Hot Rods, en motorshow där man kör med en motorcykel i en tunna, uppvisning av en kopia ”Förstlingen” som var Sveriges första lokomotiv, och sist men knappast minst Futurliner nummer 8.

Som vanligt blir det uppstigningar med flygplan och även uppvisningsflygning av både riktiga flygplan och av modellflygplan.

Vi från Classic Motor kommer givetvis också att vara på plats, Kom förbi vårt tält och prata veteranfordon med oss och kolla in hur det står till med våra senaste projekt: Pontiac Fiero och Apollo Econom.

I samband med veterandagen kommer det att gå ett traktortåg från Ekeby till Parken Zoo, för de som vill passa på att besöka djurparken. Munktellmuséet har ornat fram traktorer och vagnar med sittplatser för den cirka 1,5 kilometer långa sträckan.

Var?

Ekeby flygfält strax utanför Eskilstuna – klicka för karta och vägbeskrivning

När?

Söndagen den 26 augusti från klockan 08.00

Vad kostar det?

80 kronor för alla över 12 år – gratis parkering. Kommer du med ett fordon av 1982 års modell eller äldre kommer föraren in gratis och passageraren betalar 20 kronor.

 

Eskilstuna Veterandag arrangeras årligen i slutet av augusti av Eskilstuna Flygklubb och Automobilhistoriska Klubben Eskilstuna med Classic Motor Magasin som sponsor. Arrangemanget vänder sig till alla med intresse för klassiska fordon, flygplan och veteranteknik.

Mer information om träffen för besökare, säljare och om boende finns på www.eskilstunaveterandag.se. Det finns även möjlighet till veterancamping (30 år eller äldre gäller även här) inne på området.

Relaterade länkar: Eskilstuna Veterandag 2011

Scroll to Top