Drottningens Land Rover

Bilen är en Land Rover ’Royal Review State’ V Series III från 1978 och den byggdes om till Storbritanniens drottning Elizabeth II 1978 av arméns ingenjörstrupper i Donnington. Bland annat fick den ett specialbyggt flak med sittplatser, en nedfällbar trappstege, dubbla bakdörrar, extra vindruta till flaket och såklart en fjärrkontroll där drottningen kunde instruera föraren att köra, stanna och köra sakta.

Land Rovern har används sparsamt och har fram till idag endast rullat 302 mil. Den kommer att auktioneras ut den 24 november vid Historics at Brooklands nästa auktion.

Om någon är sugen på en riktig lågmilare med kunglig glans går det bra att lägga ett bud. Tänk bara på att det tillkommer skatt på köpeskillingen eftersom bilen formellt ägs av det brittiska försvarsdepartementet.

Länk: Historics at Brooklands

Drottningens Land Rover
Den extra rutan och specialbyggda flaket/passagerarutrymmet ger drottning Elizabeth II’s Land Rover en lite annorlunda profil. Navkapslar? Självklart!
Drottningens Land Rover
Dubbla bakdörrar, nedfällbar trappstege och rejäla soffor – drottning Elizabeth II fick åka kungligt i sin specialbyggda Land Rover.
Scroll to Top