Tjolöholm Classic Motor: snart dags

Det är 20:e gången som evenemanget hålls och på söndag invaderas Tjolöholms gräsmattor av över 1000 fordon av de mest varierande slag och som vanligt kommer många av landets klubbar att ställa ut, över 100 klubbar har anmält sitt intresse,

Ett spännande möte som man inte bör missa är det mellan Sveriges kanske allra långsammaste och Sveriges snabbaste fordon. Skillnaden i toppfart mellan Björn Petterssons ångdrivna Lokomobil och Arnold Sundqvists jetdrivna rekordbil överstiger 700 kilometer i timmen. Ett av dessa fordon kommer att nå topphastigheten på Tjolöholm. Legendaren Arnold Sundqvist kommer självklart, och i stor stil med egen helikopter.

I år kommer dessutom inte mindre än sex olika museer till Tjolöholm Classic Motor: Aeroseum, Flygvapenmuseet, MC-Collection, Motala Motormuseum, Saab Car museum och Volvomuseet. Som ett exempel kan nämnas att Flygvapenmuseet har med sig en Rolls Royce Merlin motor från det brittiska jaktplanet Spitfire från andra världskriget. I luften kommer Biltemas, Spitfire att flyga.

Det kommer att vimla av mer eller mindre unika bilar, motorcyklar och förare från både nutid och dåtid. Vad sägs om Carl-Magnus Skogh i en rallysaab från 1950-talet tillsammans med kartingtalangen Rasmus Lindh från Kullavik. Dessa och många andra finns i KAK:s monter. En annan världsstjärna är Eddie Karlsson från Fjärås som snabbt håller på att etablera sig i världstoppen i balanssporten trial. Eddie kommer att på två hjul ta sig upp för den fruktade ”väggen” på Tjolöholm om förhållandena tillåter.

Nytt för i år är också att finbilsparkeringen har utökats med flera hundra platser och ligger i anslutning till utställningsområdet.

Länk: programpunkter Tjolöholm Classic Motor

Scroll to Top