Eskilstuna Veterandag 2013: På söndag är det dags!

Redan nu är ett 20-tal klubbar anmälda till Eskilstuna Veterandag på Ekeby flygfält, men arrangörerna räknar med att det kommer närmare 30 klubbar på söndag.

-Porscheklubben är en av dem och de kommer att så i stora hangaren och ha en utställning med temat Porsche 911 50 år, säger Esbjörn Persson som är med och arrangerar veterandagen.

-Vi har även märkt ett stort intresse från säljare, även långväga, så det bådar gott. Många av dem kommer redan på lördagen.

Som traditionen bjuder på Eskilstuna Veterandag blir det även flyguppvisning där flera äldre flygplan redan är bekräftade. Att se hur långt arbetet har fortskridit på Futurliner nummer 8 är också en tradition, om än inte lika gammal.

Passa även på att hälsa på oss i Classic Motors tält och prata veteranfordon eller se hur det står till med vårt projekt Apollo Econom.

-Vi räknar med minst 2 500 fordon ställs ut och över 300 säljare på marknaden nu på söndag och såklart: massor av publik, säger Esbjörn Persson.

Eskilstuna Veterandag 2013

Var?

Ekeby flygfält strax utanför Eskilstuna – klicka för karta och vägbeskrivning.

När?

Söndagen den 25 augusti från klockan 08.00.

Vad kostar det?

100 kronor för alla över 12 år – gratis parkering. Kommer du med ett fordon av 1983 års modell eller äldre kommer föraren in gratis och passageraren betalar 20 kronor.

Eskilstuna Veterandag arrangeras årligen i slutet av augusti av Eskilstuna Flygklubb och Automobilhistoriska Klubben Eskilstuna med Classic Motor Magasin som sponsor. Arrangemanget vänder sig till alla med intresse för klassiska fordon, flygplan och veteranteknik.

Mer information om träffen för besökare, säljare och om boende finns på www.eskilstunaveterandag.se. Det finns även möjlighet till veterancamping (30 år eller äldre gäller även här) inne på området.

Relaterade länkar: Eskilstuna Veterandag 2012

Scroll to Top