Liberaces Cadillac i guld

Nu är det inte vilken Cadillac som helst utan en Golfer’s Drop Head Coupé från 1931 och bara det skulle väcka uppmärksamhet. På 1970-talet ägnades tre år åt bygget som inte bara fick en skinande vit läderinredning, ytterhandtag av silver och innerhandtagen är guldpläterade med 24 karats guld. Karossen försågs med bladguld, dock ”bara” i 23,75 karat. Arbetet utfördes av kansasbon Jack Smith efter han köpt bilen som tidigare troligen tillhört den extravaganta pianisten Liberace. De senaste tolv åren har bilen stått utställd på ett tyskt museum där den presenterats som Liberaces bil. Bilen kommer att auktioneras ut av Barons på Sandown Park den 17:e september. Utropspriset är 85 000 pund.

Historics at Brooklands kommer också att auktionera ut en kändisbil, närmare bestämt Denholm Elliotts Mercedes-Benz 190 SL från 1960. För den svenska publiken är Denholm mest känd för sin roll som Marcus Brody i filmerna om Indiana Jones. Han köpte bilen när den var ny och med på köpet får man bland annat körjournalen som Denholm förde. Bilen auktioneras ut den 31 augusti och beräknat slutpris beräknas bli minst 45 000 pund.

Liberaces Cadillac i guld
Skådespelaren Denholm Elliott köpte denna Mercedes-Benz 190 SL när den var ny 1960. Bilen körjournal följer med på köpet.
Scroll to Top