Äkta rosa Corvette

GM’s Color and Style Department byggde om bilen, bland annat med en rosa och vit inredning, och lackerade den i Pink Pearl innan den leverades 1963. Så fort den hela bakrutan blev tillgänglig lät Harley Earl Chevrolet bygga om den, inklusive de nya ventilationsgallrena, och passade även på att montera en innerbackspeger från en Impala. När 1965 årsmodell kom lät Harley än en gång uppgradera Sues bil och då fick den bland annat tvåkrets bromssystem, skivbromsar runt om, ny grill, nya fälgar och nya instrument.

I slutet av 1965 sålde Sue bilen och hade flera ägare innan den nuvarande ägaren Jo Cifarelli köpte den 1976. Han körde inte mycket med den och även i initierade Corvettekretsar har det varit ett litet mysterium var den funnits.

Nu ska bilen auktioneras ut av Mecum under deras auktion i Kissimmee, Florida den 17-26 januari. Slutbudet beräknas bli mellan 500 000 och 750 000 dollar, men då får man å andra sidan en väldokumenterad orenoverad rosa Chevrolet Corvette 1963.

Länk: Mecum

Äkta rosa Corvette
Sue Earl fick inredningen på sin Corvette 1963 uppdaterad med bland annat nya instrument, ny mittkonsoll och vita säkerhetsbälten.
Scroll to Top