Bedragare härjar

Bedragaren går till väga på följande sätt: Han ringer upp och säger att han hört talas om att du är entusiast för ett visst märke. Tyvärr har en äldre släkting till honom hamnat på hemmet/avlidit och andra släktingar är inte intresserade av bilen. Därför vore det trevligt om bilen hamnade i rätt händer – den är välskött och givetvis av en ovanlig modell. Bilen finns i ett hus i en annan del av landet, huset ska säljas och därför måste bilen bort per omgående. Av den anledningen går det därför inte att få fram något registreringsnummer eller någon närmare relevant information om bilen. Köparen ombeds därefter att betala in en handpenning samma dag eller dagen därpå till ett bankkonto, och säljaren passar samtidigt på att pruta rejält på slutsumman.

Åtminstone en person har betalat in handpenningen men någon bil har inte gått att finna. Händelserna är nu polisanmälda.

Hör någon okänd person av sig på telefon och erbjuder en affär som låter för bra för att vara sann finns det all anledning att vara på sin vakt.

Scroll to Top