Stort intresse för Midnattssolsrallyt

Den 9-12 juli körs KAK Midnattssolsrallyt med Västerås som utgångspunkt. I år har intresset varit större än någonsin, och när anmälan stängde igår hade 174 ekipage anmält sig.

-Vi kommer att ha ett riktigt brett startfält i år med många intressanta bilar, både i fullfartsklassen Historic och i Regularity, där det gäller att köra på precision. Bland de anmälda finns både världsmästare, Europamästare och ett flertal svenska mästare, säger Philip von Mecklenburg, KAK.

Antalet deltagare är dock begränsat till cirka 120 och nu kommer en gallringsprocess att äga rum. Anmälningslistan kommer att anslås på KAK Midnattssolsrallyts hemsida den 21 maj.

KAK Midnattssolsrallyt startar med en specialsträcka inne på Rocklundaområdet i Västerås på kvällen den 9 juli. Tävlingens första etapp körs mot Fagersta och Hedemora den 10 juli, andra etappen i Roslagen den 11 juli, och den tredje och avslutande etappen i Sörmland den 12 juli. Då kommer de tävlande bland annat att köra före de ordinarie bilarna i tävlingen Slottssprinten, arrangerad av Katrineholms MK. KAK Midnattssolsrallyt avslutas under lördagens eftermiddag med den inledande specialsträckan på Rocklundaområdet.

I år består KAK Midnattssolsrallyt av 18 specialsträckor på sammanlagt 175 kilometer, och rallyt i sin helhet är 1080 kilometer långt.

Scroll to Top