Tjolöholm Classic Motor 2014

Temat för årets Tjolöholm Classic Motor är racing och bland de utställda bilarna finns det gott om tävlingsbilar från 1920-talet fram till en STCC-Volvo 2014.

En av de mest intressanta tävlingsbilarna som visas upp är en Mercedes Benz 300 SL, den klassiska måsvingen, från 1958. Bengt Mårtensson som tävlade med bilen både i Sverige och i utlandet på den tid det begav sig kommer att vara på plats och dela med sig av sina minnen.

Racerbilar av olika slag bjuder även bröderna Bertilsson från Vaggeryd på. De gillar hellre att skruva i garaget än att slöa framför TV:n vilket bland annat har resulterat i att de för hand har byggt en AC Cobra, en Dodge Viper och en McLaren M8, vilka kommer att visas upp på Tjolöholm.

Även på tvåhjulssidan går temat igen, bland annat kommer MC-Collection att visa upp ett antal racingmotorcyklar.

Ford Mustang 50 år kommer att uppmärksammas och i luften blir det passande nog en flyguppvisning med en North Amercian P-51 Mustang.

I Classic Motors monter visar vi hur långt vi kommit med vår projektbil, en Saab 95 med tvåtaktsmotor. Ni som var på plats förra året minns att den var i Gevaliaskick, det vill säga välrostad.

Vi kommer också att visa upp en riktigt udda husvagn från Volvo (!). Ja, nästan i alla fall. Entusiasten Christer Angsmann har fått bygga en kopia av Volvos Campingvagn från 1957, eftersom inget exemplar har överlevt.

Varmt välkomna till Classic Motors monter!

Länk: Tjolöholm Classic Motor

Scroll to Top