Stig Blomqvist – tillbaka i quattro

Stig Blomqvist vann KAK Midnattssolsrallyt 2009 och året därpå var han tillbaka, denna gång i en Audi quattro (bilden ovan).Tyvärr fick han problem med bilen redan i början av tävlingen och var därmed borta från toppstriden.

– I år hoppas jag att bilen håller ihop hela vägen. Det ska bli kul, eller rättare sagt jättekul, att få köra en quattro i Midnattssolsrallyt igen.

Kombinationen Blomqvist/quattro är något som konkurrenterna får se upp med, även om det är 50 år sedan Stig började köra rally och 30 år sedan han blev världsmästare – för segerviljan finns fortfarande.

-Jag tänker ta i ordentligt under tävlingen för det är ett riktigt bra startfält och sedan är det bara att hoppas att det räcker ända fram till mål.

Den som vill se Stig Blomqvist i full fart med quattron kan göra det redan på kvällen den 9 juli. Då körs den första specialsträckan i KAK Midnattssolsrallyt inne på Rocklundaområdet i Västerås.

Sträckan är bara uppvärmning och dagen därpå, den 10 juli, körs första etappen mot Fagersta och Hedemora, andra etappen körs i Roslagen den 11 juli, och den tredje och avslutande etappen i Sörmland den 12 juli. Då kommer de tävlande bland annat att köra före de ordinarie bilarna i tävlingen Slottssprinten, arrangerad av Katrineholms MK. KAK Midnattssolsrallyt avslutas under lördagens eftermiddag med den inledande specialsträckan på Rocklundaområdet, ett koncept som känns igen från 2011 och 2012 års KAK Midnattssolsrally.

Totalt är rallyt 1 080 kilomerter långt varav 175 kilometer är fördelade på 18 specialsträckor.

Scroll to Top