Bäcklund utökade ledningen

Kenneth Bäcklund, Vara MK, körde snabbt och stabilt under dagens etapp i Roslagen och drygade ut sin ledning till 38,5 sekunder.

-I dag har bilen gått som en dröm. Sträckorna har varit krävande och jag vet jag är hårt jagad. Men i morgon tänker jag mata på ordentligt, säger Bäcklund.

Mats Myrsell, SMK Hedemora, som låg trea inför etappstarten, klättrade en placering medan Patrik Sandell, Jämtlands MK, åkte ner en placering.

-Jag har kört snabbt och förnuftigt. Det gav resultat och i morgon ska jag göra vad jag kan för att hänga på Bäcklund, säger Myrsell.

Meste fortköraren under dagen var Per Göthberg, Eskilstuna MK, som var snabbast på fyra av de sju sträckorna, men efter en snurrning avslutade han dagen som femma. Stig Blomqvist, SMK Örebro, som hade fått ordning på bränsleproblemen som sinkade honom under Etapp 1, var snabbast på två av sträckorna. Han klättrade från en 22:a plats till en 12:e plats, så än kan ”Mäster” ratta en quattro duktigt snabbt.

Mest dramatik har det varit i Regularityklassen där det gäller att köra specialsträckorna på en förutbestämd idealtid. Efter flera byten i täten var det norrmannen Anders Gröttum som gick till nattvilan som ledare i klassen, före Patrick Carlsson och Kjell Gudim.

I morgon, lördag, körs den tredje och avslutande etappen av Midnattssolsrallyt

Preliminärt resultat Historic efter Etapp 2:

1) Kenneth Bäcklund, Vara MK, Ford Escort. Tid 1.18.50,2

2) Mats Myrsell, SMK Hedemora, Porsche 911. +38,5 s

3) Patrik Sandell, Jämtlands MK, Porsche 911. +43,1 s

Preliminärt resultat Regularity efter Etapp 2:

1) Anders Gröttum (N) NAF Motorsport, Opel Ascona 165,4 p

2) Patrick Carlsson, MK Gutarna, Volvo 244 178,9 p

3) Kjell Gudim, (N) KNA, VW 1303S 180,8 p

Scroll to Top