Prescott Hill 2014

Det har sagts förut och förtjänar att sägas igen – är man det minsta intresserad av förkrigsbilar så är ett besök på Prescott Hill i England när Vintage Sports Car Club kör sin årliga backtävling en nödvändighet.

Tävlingen äger rum första helgen i augusti och i år körde man tävlingen för 71:a gången. I år firade Vintage Sports Car Club sitt 80-årsjubileum med att köra en extra tävling på fredagen och för första gången i historien kördes den långa slingan, som är lite drygt 1100 meter. Men den har ju bara funnits sedan 1960 så den är ju trots allt ganska ny. På lördagen och söndagen återgick man till den korta, knappt 900 meter långa slingan och allt kändes tryggt och som vanligt igen.

Hela tillställningen är som en stor kombination av motorsport, bilutställning, picknick, marknad, camping och party i någon slags 1930-talsanda. Är man inte intresserad av tävlingarna går det bra att tillbringa dagen på klubbparkeringen där flera hundra förkrigsbilar står uppställda, eller att bara strosa runt på marknaden, dricka en ljummen engelsk öl och lyssna på Dixielandmusik men det är trots allt tävlingarna som gör Prescott så unikt.

Prescott Hill 2014
I klassen för bilar tillverkade före första världskriget kommer en del bilar knappt uppför backen. Backen var dock en lätt match för denna Buick D45.
Prescott Hill 2014
I England är en ERA nästan lika stort som en Spitfire. Just den här är från 1937 och ljudet från den kompressormatade 1500-kubikaren är helt fantastiskt.
Prescott Hill 2014
Panhard-Levassor S4M från 1903, med motor på 13,5 liter och kedjedrift. Underbart att se den ta sig uppför backen.
Scroll to Top