Nya Hundkojor säljes

Den undanställda Aston Martin DBS, som var den allra sist tillverkade av modellen såldes för 43 240 pund när den gick under klubban på Coys vårauktion tidigare i veckan.

Den som är sugen på en ”ny” Hundkoja kommer att få chansen snart. Anglia Car Auctions har kommit över två stycken riktiga lågmilare som går under klubban den 4 april. Båda är dessutom Mini 30, en jubileumsmodell som bara tillverkades 1989 i 3 000 exemplar.

Den ena har gått 22 mil sedan ny och beräknas kosta mellan 10 000 och 15 000 pund. Den andra bilen har endast gått 28 kilometer (!) och lär bli en aning dyrare (bilden ovan).

På auktionen kommer ytterligare en jubileumshundkoja att säljas. Det är en av endast 200 tillverkade Mini 35.

Nya Hundkojor säljes

Även Silverstone Auctions har en Hundkoja i samma klass som ska säljas den 28 mars. Det rör sig om en Austin Mini Van 1968 med endast 48 mil på mätaren sedan ny. Bilen köptes ny av fröken G Crumcott på Nordirland och användes för att hon skulle lära sig köra bil. Fröken Crumcott lade av okänd anledning körkortsplanerna på hyllan och ställde undan skåpbilen. Bilen är i princip i samma skick som 1968 med originaldäck, batteri, avgassystem, fabrikens skyddsöverdrag till klädseln och en ännu oöppnad original verktygssats.

Nya Hundkojor säljes

H&H Classic Auctions toppar sin auktion den 15 april med en riktig klassiker. Det är en Austin Healey Sprite fabriksbil från 1960 som kördes av bland andra Pat Moss. 1961 fick den en ny ”Sebring”-kaross och blev banbil istället för rallybil. Ian Walker tävlade med bilen och motorn hade byggts och trimmats av Don Moore. Det året sopade Walker banorna i klassen upp till 1 liter och bilen var en av världens snabbaste i sin klass. I flera tävlingar hamnade Walker dessutom högt upp i de totala resultatlistorna, före stjärnor som Graham Hill i Jaguar E-type, Jack Sears i Ferrari 250 GT SWB och Innes Ireland i Aston Martin DB4GT. Räkna med att slutbudet hamnar på närmare 100 000 pund för denna klassiker.

Nya Hundkojor säljes

Hoppar vi över Atlanten säljs det en del snabba bilar där också. Mecum Auctions harett helt stall med snabba bilar på sin kommande auktion den 9-11 april, bland annat en Plymouth Hemi Superbird 1970. Betydligt ovanligare är systermodellen Dodge Hemi Daytona och ett av de 20 tillverkade exemplaren med 426 Hemi men fyrväxlad manuell låda kommer att gå under klubban.

Nya Hundkojor säljes

En annan snabb bil, fast av lite äldre datum, finns också med bland Mecums utrop. Det är en Dusenberg Model J 1932 med kompressormatad rak åtta under huven. Mecum har inte uppskattat slutpriset på dessa båda bilar, men räkna med att båda kommer att bli riktigt dyra.

Scroll to Top