Janis Joplins Porsche

Sångerskan Janis Joplin är bland annat känd för sin sång Mercedes-Benz och i den nämner hon bland annat att hennes vänner kör Porsche. 1968 köpte hon själv en Porsche, en 356 C 1600 SC Cabriolet 1964. Hennes vän Dave Richards fick i uppdrag att måla om bilen och det gjorde han rejält. Resultatet blev en muralmålning som han kallade Universums historia. Han fick även med porträtten på Janis själv och medlemmarna i hennes band Big Brother and the Holding Company.

När Janis avled 1970 stannade bilen i hennes familj och renoverades 1990. Under två decennier stod den utställd på Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland, USA.

Den 10 december kommer bilen att auktioneras ut av RM Sothebys på deras auktion i New York. Auktionsfirman har inte satt ut något uppskattat slutbud, men det finns fog att anta att den kommer att bli riktigt dyr.

Janis Joplins Porsche
På framskärmen syns porträtten av Janis Joplin och medlemmarna i hennes band Big Brother and the Holding Company. Insidan är för övrigt så gott som orörd. Photo Credit: Darin Schnabel ©2015 Courtesy of RM Sothebys.
Scroll to Top