Sista Tuckern säljs

Sista Tuckern säljs

Publicerad

Den allra sist ihopsatta Tuckerbilen ska auktioneras ut. Priset? Räkna med över en miljon dollar.

Tucker är en av de märkligaste biltillverkarna från den amerikanska efterkrigstiden. Bilen togs fram av Preston Tucker och den skiljde sig på en rad punkter från traditionellt bilbyggande i USA. Exempelvis hade den en bakmonterad boxersexa, ursprungligen avsedd för Bells helikoptrar, och individuell hjulupphängning runt om.

Den 2 april kommer Auctions of America att sälja den allra sista Tucker som sattes ihop.

Under den tid som Tucker fortfarande fanns kvar var denna bil ett mer eller mindre rullande testchassi som bland annat användes för att prova ut den kommande Tuckematic, Tuckers egen automatlåda.

Vid konkursutförsäljningen 1950 köptes chassit loss av en entusiast som planerade att bygge klart bilen. Vissa delar köptes in, men bilen hamnade så småningom på ett museum.

För några år sedan köpte nuvarande ägare loss bilen och avslutade projektet. En hel del nya reservdelar användes för att få till en hel bil, medan andra delar fick tillverkas.

Denna Tucker blev färdigställd så sent som 2015 och är i Tuckerkretsar känd som No 1052.

För den som är sugen på denna Tucker gäller det att ha en fet plånbok. Det uppskattade slutbudet på bilen ligger mellan 950 000 och 1 250 000 dollar.

Länk: Auctions of America

En av få bilar med kylargrill i aktern - Tucker.

En av få bilar med kylargrill i aktern - Tucker.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare
Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206