Sista Tuckern säljs

Tucker är en av de märkligaste biltillverkarna från den amerikanska efterkrigstiden. Bilen togs fram av Preston Tucker och den skiljde sig på en rad punkter från traditionellt bilbyggande i USA. Exempelvis hade den en bakmonterad boxersexa, ursprungligen avsedd för Bells helikoptrar, och individuell hjulupphängning runt om.

Den 2 april kommer Auctions of America att sälja den allra sista Tucker som sattes ihop.

Under den tid som Tucker fortfarande fanns kvar var denna bil ett mer eller mindre rullande testchassi som bland annat användes för att prova ut den kommande Tuckematic, Tuckers egen automatlåda.

Vid konkursutförsäljningen 1950 köptes chassit loss av en entusiast som planerade att bygge klart bilen. Vissa delar köptes in, men bilen hamnade så småningom på ett museum.

För några år sedan köpte nuvarande ägare loss bilen och avslutade projektet. En hel del nya reservdelar användes för att få till en hel bil, medan andra delar fick tillverkas.

Denna Tucker blev färdigställd så sent som 2015 och är i Tuckerkretsar känd som No 1052.

För den som är sugen på denna Tucker gäller det att ha en fet plånbok. Det uppskattade slutbudet på bilen ligger mellan 950 000 och 1 250 000 dollar.

Länk: Auctions of America

Sista Tuckern säljs
En av få bilar med kylargrill i aktern – Tucker.
Scroll to Top