Ägaruppgifter via e-post

I över 10 år har man kunnat söka information om fordon via Transportstyrelsens webbplats. Om den registrerade ägaren varit en privatperson har dock ägaruppgifterna inte visats. De har man istället kunna få skickade till sig via fax, men den tjänsten är numera otidsenlig. Därför har nu faxlösningen kompletterats av en e-postlösning – uppgifterna skickas numera via mail.

– Det är positivt att vår mest populära e-tjänst nu är uppgraderad. Förutom e-postlösningen har tjänsten tillgänglighetsanpassats så att alla ska kunna använda den. Tjänsten är dessutom responsiv vilket innebär att den automatiskt anpassas efter om du surfar in via dator, mobil eller surfplatta, säger Anders Larsson, avdelningsdirektör på Transportstyrelsen.

I mailet finns uppgifter om nuvarande och om föregående ägare, om fordonsskatten inte är betald eller om fordonet har notering om kreditköp i vägtrafikregistret.

Det kommer även i fortsättningen vara möjligt att beställa fordonsuppgifter till sin fax via en automatisk telefontjänst (0771-14 1516).

Länk: Fordonsuppgifter – sök med registreringsnummer

Scroll to Top