Vårupptakten i Örnsköldsvik 2016

Entusiaster av bilar, motorcyklar och mopeder samlas på Själevads friluftscentral nu för femte året i rad för att visa upp sina fordon och umgås med likasinnade. Som vi vet så kan man inte styra över vädret och i år hade NMH otur med regn och rusk, ändå så kom det ca 70 bilar och 4 modiga mopedister i regnställ.

Musik strömmade ur högtalare, grillarna fräste och folk hördes prata och skratta var än man gick. Amerikanare blandades med europabilar och mopeder, allt från helrenoverade toppskicksexemplar till originalpärlor och hemmabyggen. En härlig blandning för besökare att njuta av.

Motorhistorikerna anordnar flera träffar under sommar och vintertid, men det är något speciellt med första riktiga fordonsträffen för året. Folk har väntat att säsongen ska komma igång efter en lång vinter och ansträngt sig för att få sina veteraner fina och redo. Alla vill ut och köra och visa upp fordonet för likasinnade. Nästa stora event blir Örnstråket 6 juni, ett alla tiders rally.

Föreningens medlemmar ställer upp och hjälper till med det som behövs för att eventen ska fungera.

– Utan ideella krafter så går det inte, säger Unnie Malmén, en styrelsemedlem och eldsjäl.

Roland Sjölander, ordförande för Örnsköldsviksektionen tillägger:

– Det gäller att lyfta fram olika talanger, alla måste få plats i en förening, och vill samtidigt passa på att tacka alla de som ställer upp ideellt. Bland annat Pia som samordnat samt Lars och Einar som skötte grillen och bjöd medlemmar på hamburgare. Ja det är sant, medlemmarna behövde inte betala för maten. Extra välbesökt var den värmande stugan som serverade kaffe och fikabröd. Det behövdes en kall dag som denna.

Örnsköldsviksektionen har nu 460 medlemmar och växer hela tiden. Sektionen har även en grupp för mopedister som träffas och kör sommartid och det kan locka veteranbitna ungdomar till föreningen. Sist in var 15-åriga Emil från Moliden som nyligen tagit mopedkörkort.

Norrlands Motorhistoriker är en anrik förening som startade 1967, har sektioner i flera av Norrlands städer och har idag ca 2500 medlemmar.

Vårupptakten i Örnsköldsvik 2016
Chevrolet Bel Air Townsman -54
Vårupptakten i Örnsköldsvik 2016
Kommandobryggan på Unnie och Lars-Gunnar Malméns Ford Thunderbird från 1966. Lars-Gunnar har ägt bilen sedan 1976.
Vårupptakten i Örnsköldsvik 2016
Moppekillarna synar sadeln på en Zündapp KS50. I förgrunden en Zündapp Combinette.
Vårupptakten i Örnsköldsvik 2016
Kjell Strandberg visar hur hans Ford Cortina såg ut innan renovering.
Vårupptakten i Örnsköldsvik 2016
Hört talas om en BN Special? Inte det, BN står nämligen för Bernt Nordin.
Vårupptakten i Örnsköldsvik 2016
Saab 99 med tidsenlig katt-trappa. Solskydd eller smidigare uppfart för fyrbenta besökare?
Vårupptakten i Örnsköldsvik 2016
DKW 1000 S Coupé
Scroll to Top