Midnattssolsrallyt 2016: Myrsell leder

En 2,18 kilometer långa publiksträcka mitt i Vimmerby inledde årets KAK Midnattssolsrally. Ett lätt regn hade gjort asfalten hal men det hindrade inte Europamästaren i historiskt rally, Mats Myrsell, SMK Hedemora, från att köra riktigt fort med sin Porsche 911. Thomas Thelin, BMK Uddevalla, var nästan lika snabb med sin Porsche 911, och ligger endast 3,9 sekunder efter.

Under torsdagen fortsätter Midnattssolsrallyt och eftersom det endast skiljer tio sekunder mellan de 14 första ekipagen lär det bli riktigt raffel i smålandsskogarna.

Midnattssolsrallyt har även en Regularityklass där det gäller att köra speialsträckorna på en idealtid, och i den är det dubbelt norskt i topp, där fjolårsvinnaren Thorbjörn Bye ligger bäst till.

Midnattssolsrallyt har de senaste åren haft Västerås som centralort, men i år har rallyt flyttats till Vimmerby, vilket varit en utmaning på flera plan, men från tävlingsorganisationen är man enbart nöjda.

-Det som imponerat mest är att alla i Vimmerby är med och gillar rallyt. Det märks inte minst på den enorma publiktillströmningen under aktiviteterna på Stora Torget och på publiksträckan.

Midnattssolsrallyt går västerut med uppehåll i Eksjö i morgon. På fredag vänder rallyt södeut med uppehåll i Oskarshamn. Tävlingen avslutas på lördag i Vimmerby, men först ska ett anta sträckor och ett uppehåll i Västervik avverkas.

Preliminärt resultat Historic:
1) Mats Myrsell, SMK Hedemora, Porsche 911, 2 minuter 00,3 sekunder
2) Thomas Thelin, BMK Uddevalla, Porsche 911, +3,9 sekunder
3) Mats Jonsson, Forshaga MC, Mazda 323, +4,8 sekunder

Preliminärt resultat Regularity:
1) Thorbjörn Bye/Oddvar Moland (N), KNA, BMW 2002 Tii, 10,6 prickar
2) Anders Gröttum/Jörn Gröttum (N), KNA, Opel Kadett GT/E, 19 p
3) Peter Carlsson/Markus Carlsson, SMK Nyköping, Saab 96 V4, 21,1 p

Scroll to Top