Rekognosering inför Raketrallyt 2016

Så har vi rekognoserat och testkört banan inför Raketrallyt i Vännäs som går av stapeln 16-17 juli. Den tilltänkta banan hade i förväg tänkts ut med hjälp av både karta och lokalkännedom, så vi sadlade upp och körde iväg på en testtrunda. Det blev en riktigt härlig kvällstur på fina grusvägar och i natursköna miljöer, banan var så bra att den spikades på en gång utan ändringar. Visst fanns det någon kortare bit med mer utmanade väglag, men det brukar oftast uppskattas och bli ett roligt samtalsämne vid målgång. Nu hoppas vi bara på att vädret blir lika bra på Raketrallyt som det var denna kväll.

Med på turen var Daniel Granath på Puch Dakota och Sverker Forsgren på Puch Florida, jag (Josefine Andersson) körde Crescent Compact.

För er som undrar vad Raketrallyt är kan jag berätta att det är ett tvådagars event i Vännäs. På lördagen den 16:e juli kör vi igång med en tipsrunda på moped och motorcykel. Turen går i Vännäs med omnejd med avslut på Vännäs motormusem med matservering och prisutdelning. På söndagen den 17:e kör vi på Pengfors Motorstadio. Tävlingen går ut på att du ska komma så nära din egen tid från tidigare heat för att vinna, detta innebär att oavsett om du kör Husqvarna Novolett eller AJS motorcykel har du lika stor chans att vinna som den andre.

Läs mer om raketrallyt här: www.raketsport.com/forum

Josefine Andersson

Rekognosering inför Raketrallyt 2016
Fin utsikt vid ett av de tilltänkta frågestoppen.
Scroll to Top