Anställda fick företaget

CMC har över 60 anställda och omsatte förra året 5,2 miljoner pund. Sedann det grundades 1993 har de renoverat otaliga bilar från hela världen, inklusive ett antal kända exemplar av Jaguar.

-Jag är närmare 70 än 60 och känner att det är dags att dra sig tillbaka, sa ägaren Peter Neumark som tillsammans med Nick Goldthorp grundade företaget.

-Det är dags att sörja för företagets framtid och vem kan bättre ansvara för det än våra anställda?

Företaget har nu ombildats till en sorts stiftelse som i England kallas Employee Ownership Trust (EOT). I korthet betyder det att de anställda numera äger och driver företaget. Den 26 augusti överlämnade Neumark sina aktier till stiftelsen med orden:

-Det är för företagets framtid, det säkerställer jobben och skapar stabilitet för våra skickliga hantverkare. I princip har alla företag som omvandlats till EOT blivit mer lönsamma, skapat bättre trivsel för de anställda och i slutända även ökat antalet nöjda kunder. Jag är stolt över vad jag åstadkommit och ser fram emot att företaget ska sätta en ny standard för världens bästa bilrenoveringar.

Neumark kommer inte att lämna företaget, utan bli ordförande i stiftelsen och företaget kommer att ledas av bland andra David Barzilay, Tim Leese, Tim Griffin, Nick Goldthorp och Richard Charlesworth.

För närvarande håller CMC på att renovera 22 bilar, och har tidigare renoverat en av prototyperna till Jaguar E-Type, tre Jaguar E-Type med chassinumren 3, 4 och 5. D har även renoverat den Jaguar XK 120 som under en veckas tid sträckkördes i på den franska Montlherybanan av Stirling Moss, Jack Fairman, Leslie Johnson och Bert Hadley. Kvartetten körde totalt 2 711,3 mil, vilket motsvarar en genomsnittshastighet på 161,38 kilometer i timmen.

Länk: Classic Motor Cars Ltd (CMC)

Scroll to Top