Varg-Olle till Hall of Fame

Olle Nygren debuterade redan som 17-åring och tog 1949 sitt första SM-guld i speedway. Smeknamnet Varg-Olle var snart givet då han tävlade för norrköpingslaget Vargarna och under 1950-talet radades segrarna upp. 1954 tog han Sveriges första VM-medalj i speedway. Varg-Olle fortsatte att tävla professionellt tills han var 50 år.

Förutom en rad SM-titlar i speedway och roadracing har Varg-Olle medverkat i spelfilmer, gjort skivinspelningar och drivit speedwayskola under flera decennier. Som 82-åring slog han också uthållighetsrekord på motorcykel genom att köra mer än 200 mil på motorcykel under 24 timmar.

Idag är Varg-Olle 86 år och har blivit invald i Classic Bike Hall of Fame. I helgen som gick fick han ta emot en bronsskulptur i form av en klassisk potthjälm i brons i samband med VM-deltävlingen i speedway på Friends arena med motiveringen:

”För att med bländande talang och osviklig framåtanda gjort svensk motorcykelsport folklig och älskad i ett halvt sekel. ”Varg-Olle” är inte bara en legendar inom sitt eget skrå, med stora framgångar på både två och fyra hjul blev han också en rikskändis, mycket tack vare sin karismatiska och osjälviska karaktär. Han är en inspirerande förebild för hela motorcykel-Sverige.”

Tidigare medlemmar i Classic Bike Hall of Fame är Peter Sköld, Kenth Öhlin, Torsten Hallman, Bo Rindar, Nisse Hedlund, Thomas Gustavsson, Thomas Klarkner och Ola Stenegärd.

Scroll to Top