Vems är Husqvarna Cornetten som stod på Falumarknaden 2016?

Fråga: Jag bifogar en bild tagen ur senaste numret (11/2016) av Classic Motor sid 17, DAK:s marknad, och eftersom du nämns som fotograf, dristar jag mej att ställa frågan:

Har du någon aning om ägaren till denna Husqvarna Cornette i förgrunden? Det ser ut som en 59:a 3-4 detaljer skvallrar, men färgen är INTE original. Kan den ha kommit från Borlängetrakten? Jag samlar ju allt man kan samla vad gäller fakta om denna modellen, och har ett privat arkiv, nu uppe i runt 435 lokaliserade Cornetter, kartläggning går framåt sakta, så även motornummersamlandet av äggmotorn. Men denna Cornette… jag skulle vilja,

a) ha in den tillagd kartoteket, med ramnummer, eller:

b) avfärda den som en dubblett.

Har du några ledtrådar tro, eller tips om ” nästa steg”?

Bästa hälsningar och stort tack på förhand

Thore Kristoffersson

 

Svar: Bilden är tagen med min kamera och av mig personligen om jag minns rätt (Vår redaktionschef, Björn Meyer, tog också bilder med samma kamera). Hur som helst – vi kan bara hoppas på att någon känner igen sig och lämnar ett tips i kommentarsfältet nedan.

Jag har försökt hitta numret på säljarrutan i gruset, men det syns tyvärr inte på någon av bilderna. Annars skulle DAK (Dalarnes Automobilklubb) säkert kunna lämna besked om säljarens kontaktuppgifter.

Jim Lundberg

Vems är Husqvarna Cornetten som stod på Falumarknaden 2016?
Här är originalbilden. Tyvärr syns inget säljarnummer i gruset – bara gränsen för säljarens ruta.
Vems är Husqvarna Cornetten som stod på Falumarknaden 2016?
Här är en bild från samma tillfälle. Här syns stugan som ligger i marknadens bortre ände (pilen) som kanske kan ge lite vägledning om var säljaren stod med sina mopeder.
Scroll to Top