Volvosamling under klubban

Kjell Olsson är en känd profil i Volvo- och lastbilskretsar. Alltsedan ungdomsåren har han samlat på Volvobilar. I slutet av 1990-talet började tankarna på ett eget museum ta form och i maj 2003 invigdes Sveriges andra Volvomuseum, vid Brocenter i Olofström.

Nu har Kjell beslutat att sälja samlingen, som idag består av omkring 200 fordon, och den kommer att auktioneras ut på internet genom Bilweb Auctions.

Den 21-23 september avslutas auktionerna, och dagarna innan är det visning för registrerades budgivare vid museet i Olofström.

-Budgivningen kommer dock ske hela tiden på nätet. Vi följer nummerordningen på listan och respektive auktionsobjekt avslutas med nedräkning med några minuters mellanrum. För att kunna bjuda måste du registrera dig, säger Michael Luft, Bilweb Auctions.

Bland utropen är det flera bilar som verkligen sticker ut, bland annat en PV 36 Carioca från 1935, vars först ägare var Volvos grundare Gustav Larsson.

Bilen såldes 1938 till överingenjör Per-Erik Wallin, och hans son Per Wallin sålde bilen till Kjell 1992. Ett exemplar av Volvo Sport, ofta kallad P 1900, finns också bland utropen, liksom ett par ÖV4, en PV 60 ”Spetsnosdroska” 1946, en PV 444 Cabriolet, ett antal PV, Amazon, 100-, 200 och 700-serien. Den bil som förmodligen är mest udda, men som få kanske lägger märke till är en Volvo PV 444 Export, som lär vara det enda bevarade exemplaret i Sverige.

Allt på bilen är tillverkat för att vara så billigt som möjligt. Kromet är ersatt med grålackerade plåtdetaljer och inredningen är den enklaste enkla. Elaka tungor sa att om man ville sitta bekvämt i bilen fick man ta med sig en tältstol, för de var mer komfortabla än originalstolarna.

Mer information hittar nu här: Bilweb Auctions

Scroll to Top