ABBA:s BMW säljs

ABBA:s skivbolag Polar köpte 1977 in en BMW 633 CSi som följde med ABBA på deras turnéer. Om det fanns någon tanke bakom kulörvalet Polaris Silver låter vi var osagt. Tanken med inköpet var att bilen skulle finnas till hands om någon i bandet behövde göra en utflykt under något av sina stopp. Då behövde de en snabb, tillförlitlig och framför allt diskret bil för att undkomma allmänheten blickar och kanske även skvallerpressens kameror. Deras konsert i Royal Albert Hall i London fick 3,5 miljoner förfrågningar på biljetter, vilket ger en antydan om hur stora de var.

Bilen såldes så småningom och efter att ha tillbringat ett antal år utomlands har den funnits i Sverige sedan 2008. Den 7 februari i år är BMW:n ett av utropen på Sothebys auktion i Paris. Det förväntade slutbudet beräknas hamna mellan 210 000 och 300 000 kronor, vilket är betydligt lägre än David Bowies Volvo 262 fick som slutbud.

Och när vi ändå är inne på kändisars bilar kan vi tillägga att vi på Classic Motor har sett Lasse Berghagens A-Ford i sitt vintergarage.

Länkar: Sotheby

David Bowies Volvo såld

Bilder från Sothebys

ABBA:s BMW säljs
Fortfarande i utsökt skick med TRX aluminiumfälgar. Köparen får även med bilen originalhandlingar signerade av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.
Rulla till toppen